In Smiks oefenen we niet alleen de geest, we vinden ook dat het lichaam in goede conditie moet zijn. Onze leerlingen kunnen voor alle mogelijke sportactiviteiten gebruik maken van de uitgebreide gemeentelijke infrastructuur, vlakbij de school. Tijdens de middag kunnen ze daar trouwens terecht om sportief stoom af te laten.
Daarnaast organiseren we sportdagen waarbij steeds meerdere keuzes vooropstaan en kan er worden deelgenomen aan wedstrijden, zowel voor individuele als voor ploegsporten.
Bovendien brengt onze school elk jaar twee teams aan de start van de ‘Kom op tegen Kanker’- fietstour waar maatschappelijk engagement en sportieve activiteit samengaan.
Onze leerlingen kunnen deelnemen aan de interscholencompetities of SVS-competities in de sporten (zaal)voetbal, badminton, volleybal, zwemmen, basebal …
Onze leerlingen kunnen deelnemen aan het Provinciaal kampioenschap zwemmen. Daar kunnen ze zich kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap.
Onze leerlingen kunnen deelnemen aan het Provinciaal kampioenschap atletiek te Brussel. Daar kunnen ze zich kwalificeren voor het Vlaams kampioenschap te Oordegem.
Onze leerlingen kunnen deelnemen aan de Vlaamse veldloopdag voor scholen te Keerbergen. Als ze zich kwalificeren nemen ze deel aan het Provinciaal en Vlaams kampioenschap.
Om te kunnen starten, moet er eerst geld ingezameld worden. De opbrengst van de 1 000 km gaat integraal naar kankeronderzoek.
BE14 7331 9999 9983
Mededeling voor team SMIKS:‘170131664 GIFT’
Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.
Tijdens het hemelvaartweekend vindt de 1 000 km voor Kom op tegen Kanker plaats. Onze school is elk jaar opnieuw van de partij zijn en een team afvaardigen van acht renners. Onze teams zullen tijdens de fietsvierdaagse acht ritten van 125 km onder elkaar verdelen.
Gaststad Mechelen dient als dagelijkse start- en aankomstplaats en de tocht doet alle Vlaamse provincies aan. De renners genieten trouwens van professionele begeleiding door Flanders Classics (bevoorrading, begeleiding door volgwagens en motoren, medische assistentie, fietsherstellingen, massage achteraf …).
Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een steentje bijdragen in de strijd tegen kanker door mee te helpen bij de fondsenwerving voor het inschrijvingsgeld. Dat bedraagt 5 500 euro per team (6 000 euro voor het internationale team). De netto-opbrengst van de 1 000 km gaat immers naar levensbelangrijk kankeronderzoek.
Ben jij zo’n sportieveling uit het secundair onderwijs die graag allerlei sporten doet? Dan is de SNS-pas op jouw lijf geschreven! Met deze pas kies je immers zelf wat, waar, wanneer en hoeveel je wil sporten. De leerlingen van de regio Keerbergen kunnen een SNS-pas (SNS – Sport Na School) kopen waarmee ze een heel schooljaar (oktober tot mei) kunnen gaan sporten na school. De SNS-pas kost 45 euro voor een heel en 30 euro voor een half schooljaar.
De leerkrachten lichamelijke opvoeding organiseren van het eerste tot en met het zesde jaar een sportieve dag.