Als je een getuigschrift basisonderwijs hebt behaald, ben je klaar voor een volgende stap: je kan aan de slag in het eerste leerjaar A. 27 lesuren zijn gemeenschappelijk met daarbij een uur Skillslab en een uur Leeslab.
Tijdens Skillslab zetten we graag in op de ontwikkeling van (nieuwe) vaardigheden. We besteden veel aandacht aan het leren studeren, leren plannen en reflecteren over het eigen leerproces, maar we verkennen ook de digitale wereld. We ontdekken online leerplatformen, denken computationeel …
Aanvullend op de lesuren Nederlands (en als ondersteuning voor andere vakken) krijg je in het eerste jaar ook een uur Leeslab. Tijdens dit uur werken we aan de leesvaardigheid van alle leerlingen. We oefenen zowel begrijpend als technisch lezen op maat, met aandacht voor ieders niveau. Met boeiende teksten en interactieve opdrachten maken we van lezen niet alleen een vaardigheid, maar ook een plezier. Zo bouwen we samen aan een sterke basis voor de toekomst!
Hoe wordt een nieuwsuitzending gemaakt? Wil je voor één keer redacteur zijn van de schoolkrant of zelf eens een reclamefilmpje regisseren? Hoe zorg je ervoor dat iedereen jouw zelfgemaakt product wil kopen? Kan je lopen op vloeistof?
Ben je nieuwsgierig naar het antwoord op deze vragen? Wil je vooral zélf met je medeleerlingen op onderzoek gaan in plaats van te luisteren naar wat de leerkracht uitlegt? Kies voor CoMeTa!
CoMeTa staat voor Competent Met Talent en dat vat mooi samen wat deze lessenreeks inhoudt: je ontwikkelt vaardigheden op basis van waar jij goed in bent.
Gedurende het schooljaar werk je rond cultuur, wetenschap en techniek en ondernemen. Je gaat telkens met je groepsleden op zoek naar iets waarover jullie zelf iets willen bijleren. Op die manier kan je ontdekken waar je interesses liggen en welke richting je in je verdere studiecarrière uit wil.
Het eerste leerjaar A bevat 27 lesuren basisvorming, 1 uur Skillslab,1 uur Leeslab en 3 lesuren CoMeTa.