Na het eerste leerjaar A, kan je aan de slag gaan in het tweede leerjaar A. Het pakket van het tweede leerjaar A bestaat uit een basisvorming van 25 lesuren, aangevuld met 2 lesuren differentiatie en 5 lesuren van de gekozen basisoptie.
Elke week wordt er tijdens het differentiatie-uur Frans en wiskunde een uurtje stil gestaan bij de vooruitgang die je hebt gemaakt. Heb je alles onder de knie, dan wordt er verdiept. Je gaat dan zelf aan de slag. Merk je dat de nieuwe leerstof nog niet zo goed gekend is, ga je remediëren. We oefenen dan tot je het kan.
In het tweede jaar kies je ook een basisoptie. In de gekozen basisoptie ontdek je waar je talenten en interesses liggen. Vanuit jouw ervaringen in het tweede jaar, zal je in het derde jaar een studierichting kiezen in de doorstroom-, dubbele of arbeidsfinaliteit. Na het tweede jaar kan je altijd een andere keuze maken, als je dat zou willen.
Heb je interesse in hoe bedrijven werken, wat je met geld allemaal kan doen, hoe je dingen kan verkopen, hoe gepersonaliseerde reclame werkt, hoe je een groot evenement organiseert? Dan is de basisoptie Economie & Organisatie iets voor jou!
Aan de hand van herkenbare situaties uit je eigen leefwereld word je bewust van gemaakt van de verschillende factoren die het aankoopbedrag kunnen beïnvloeden. Je leert omgaan met een budget en maakt kennis met een aantal basisbegrippen in verband met ondernemingen en de overheid.
Je leert je kritisch opstellen ten opzichte van maatschappelijke keuzes. Je bestudeert dit vanuit het standpunt van de consument, de ondernemingen en de overheid.
Tijdens het ondernemend project ontwikkel je ondernemingszin en aandacht voor ondernemerschap.
Richtingen van de tweede graad in de finaliteit doorstroom, doorstroom/arbeid of arbeid.
Deze basisoptie omvat een pakket van 25 lesuren uit de basisvorming, 2 lesuren differentiatie en 5 lesuren van de basisoptie.